Jongerentherapie en jongerencoaching

Veel jongeren zijn gevoelig

Therapie helpt de jongere bewust te worden van wat in zijn hoofd en gevoel gaande is en hierop ZELF tot sturing te komen.

Jongerentherapie en jongerencoaching

Veel jongeren zijn gevoelig

Puberteit

Pesten

Veel jongeren zijn gevoelig

Vele jongeren zijn gevoelig, tegenwoordig vaak ‘hoog’gevoelig genoemd. Gevoelige jongeren leren vaak niet van hun omgeving, ouders, school etc, hoe ze met dat wat ze voelen om kunnen gaan. Veel gehoorde emotionele ‘pijnen’ bij jongeren zijn angst, verdriet en boos zijn.

De gehele dag is de jongere in de weer en pikt signalen op die hij om zet in gevoelens. Zodra hij niet weet hoe met deze gevoelens om te gaan, uit hij zijn onmacht in gedrag.

Puberteit

Vaak spreken ouders / opvoeders en/of scholen over onhandelbaar of gedragsmatig moeilijk persoon. In feite is hier sprake van een jongere die niet kan dealen met zijn innerlijke gevoelens.
Bij jongeren speelt de puberteit een extra grote rol. De emoties versterken en het lichaam verandert. Aanleidingen voor een jongere in deze leeftijd om ‘moeilijk’, voor anderen vaak onbegrijpbaar en onverklaarbaar gedrag te vertonen. Met oorzaken als een spanningsvolle thuissituatie als gevolg.

Pesten

Pesten op scholen komt helaas te regelmatig voor. Voor gevoelige jongeren is het effect van het gepest worden een extra handicap om met zijn gevoelens om te gaan.

Zodra gevoelige jongeren een negatieve emotie ervaren, niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan, duwen ze de emotie weg en gaan de emoties controleren in hun hoofd door te denken en beelden te creëren. Hierdoor is sprake van een disbalans tussen DENKEN en VOELEN. Hij raakt in de war, wordt niet begrepen door zijn omgeving, vaak verminderde leerresultaten tot gevolg, slaapt slechter en raakt gefrustreerd door onmacht hoe met de situatie om te gaan.

Jongerentherapie en Coaching

Therapie helpt de jongere bewust te worden van wat in zijn hoofd en gevoel gaande is en hierop ZELF tot sturing te komen. Met een balans tussen denken en voelen als resultaat. En weer de kracht te ervaren het heft in eigen handen te hebben in zijn leven.

Heb je nog vragen? Neem gerust even contact met mij op.

Bel +31 6 50 27 13 82

Maria

Maria van Poppel psychotherapeut praktijk

Wacht niet langer.
Zet vandaag een stap.

Naam(Vereist)