Kindertherapie en kindercoaching

Veel kinderen zijn gevoelig

Ben je op zoek naar een kindertherapeut, kindercoach of kinderpsycholoog?

Mijn naam is Maria van Poppel, gekwalificeerd Psychotherapeut, Coach en Relatietherapeut.

Kindertherapie en kindercoaching

Ben je op zoek naar een kindertherapeut, kindercoach of kinderpsycholoog in Eindhoven?

Veel kinderen zijn gevoelig

Pesten

Veel kinderen zijn gevoelig

Veel kinderen zijn gevoelig, tegenwoordig vaak ‘hoog’gevoelig genoemd. Gevoelige kinderen leren vaak niet van hun omgeving, ouders, school etc, hoe ze met dat wat ze voelen om moeten gaan. Veel gehoorde emotionele ‘pijnen’ bij kinderen zijn angst, verdriet en boos zijn. De gehele dag is het kind in de weer en pikt signalen op die hij om zet in gevoelens.

Zodra het kind niet weet hoe met deze gevoelens om te gaan, uit hij zijn onmacht in gedrag. Vaak spreken ouders / opvoeders en/of scholen over onhandelbaar of gedragsmatig moeilijk kind. In feite is hier sprake van een kind dat niet kan dealen met zijn innerlijke gevoelens.

Pesten

Pesten op scholen komt helaas te regelmatig voor. Voor gevoelige kinderen is het effect van het gepest worden een extra handicap om met zijn gevoelens om te gaan.

Zodra gevoelige kinderen een negatieve emotie ervaren, niet weten hoe ze hiermee om kunnen gaan, duwen ze de emotie weg en gaan de emoties controleren in hun hoofd door te denken en beelden te creëren. Hierdoor is sprake van een disbalans tussen DENKEN en VOELEN. Een kind raakt in de war, wordt niet begrepen door zijn omgeving, vaak verminderde leerresultaten tot gevolg, slaapt slechter en raakt gefrustreerd door onmacht hoe met de situatie om te gaan.

Kindertherapie helpt

Kindertherapie helpt het kind te leren bewust te worden van wat in zijn hoofd en gevoel gaande is en hierop ZELF tot sturing te komen. Met een balans tussen denken en voelen als resultaat. En weer de kracht te ervaren het heft in eigen handen te hebben in zijn leven.

Heb je nog vragen? Neem gerust even contact met mij op.

Bel +31 6 50 27 13 82

Maria

Maria van Poppel psychotherapeut praktijk

Wacht niet langer.
Zet vandaag een stap.

Naam(Vereist)